AKTIVITETER 2019

Årets mässentré – Vårpergola

Peter Englander och medelhavet bjuder in!

Peter Englander är ytterligare en av våra välkända trädgårdsprofiler. Ni har kunnat se honom som programledare på Trädgårdstoppen i TV8 och som jurymedlem i SVT´s Trädgårdskampen. Med Medelhavet som utgångspunkt har han skrivit flertalet böcker samtidigt som han driver ett företag med fokus på trädgårdsdesign. I år släpper han sin nya bok Trädgårdens glasade rum  På Vår Trädgård bygger Peter årets entré med inspiration från medelhavet och föreläser även på scenen.


Monter: Entren, F13 

Rösta på din favorit trädgård

Samma stomme – fyra kretaörer!

Alice i Trädgårdslandet – Systrarna Lindskogs

Harmoniträdgården – Ödåkra UteplantorAB

Vatten – Att skapa en vacker och hållbar trädgård – Ekbacken 939

Skogsbad – Hvilan Utbildning

Rösta på din favorit på mässan och ha chansen att vinna 1:a pris Stiga Multicliper från JM Jönsson värrde ca 6000:- , 2:a pris Presentkort på 5000:- på Nordanå 3:e pris 1000:- från Den Engelske Gartner


Monter: F:08, F10, F22, F28

Spiken i Kistan

En annorlunda oas!

På Vår Trädgård kombinerar Spiken i Kistan de återigen gamla föremål med en stor portion kreativitet i en spännande installation. I år kommer ni kunna uppleva ett helt museum! Tillsammans med Sivhed dekorationsmåleri skapar de en miljö ni inte får missa!


Monter: L77, L80,

Åsa Wallenrud

Smarta hemmet knackar på dörren!

Åsa Wallenrud är för många prylexperten på TV4. Hon är mycket kunnig och road av teknik och driver sedan tio år en av landets äldsta och mest betrodda teknikbloggar. Åsa gillar verkligen teknik, men det gäller att se värdet i tekniken för dig och ditt hushåll.Hör henne på Kunskapsscenen och häng sedan med på hennes roliga ”förhör” via din egen mobil. Knappa in hemsidesadressen som du får av Åsa och svara så snabbt och rätt du kan på några frågor – smart via internet!


Monter: Kunskapsscenen & Köksträdgårdens scen

Boknyheter på mässan

Bokrelease med Sara Bäckmo!

Torsdagen 11.30 inleder vi mässan med bokrelease
Odla med barn i Skillandens Trädgård
– Sara Bäckmo (på plats tors-fred)

Fler boknyheter på mässan:
Flera Fingra Gröna – Farbror Grön (på plats lör)
Odla i Stan – Peter Streijffert (på plats fre-lör)
Trädgårdens glasade rum – Peter Englander
Luktärt – Cecilia Wingård

Passa på att få din bok signerad!


Köksträdgårdens scen

Björn Christiernsson

Finja Betong

I Finja Betongs monter kan ni träffa TV-profilen Björn Christiernsson som ger dig tips och inspiration om hur du bäst använder Finjas produkter för att mura ditt garage, ditt attefallshus eller din drömvilla. Hållbart, klimatsmart och närproducerat.


Monter: A34 

Inspiration i form av stil, färg och materialval

Karin Lindstedt Kirchhoff

Karin Lindstedt Kirchhoff inreder lika gärna med exklusiv design som med billiga möbler som fräschas upp med färg och loppisdetaljer. I hennes monter kommer hon ge rådgivning inom inredning och trädgård. Det kommer göras genom ett moodboard som skapas tillsammans med er besökarna.
Det tar ca 20 min och är kostnadsfritt. Ni kan även lyssna till Karin på Kunskapsscenen.


Monter: K37

Trädgården från 1970-talet fram till idag

Flyinge Plantshop 50år!

En av Stora Villamässans återkommande utställare jubilerar i år med en exposé över trädgårdstrender under fem decennier.

– Vi har tagit fasta på de tydligaste trenderna och jag tror att många trädgårdsintresserade känner igen både 70-talets barrväxtfrossa och 00-talets ”bollar” av buxbom, säger trädgårdskonsult Annika Sjölin vid Flyinge Plantshop.


Monter: D70

Husets energi

Rådgivning hos Energi och Klimatrådgivarna

Om du funderar på att komplettera huset med en värmepump eller solceller kan du ta med dig offerter från olika leverantörer till energirådgivaren för att få en objektiv bedömning kring både kvalitet och kostnader. Står du i begrepp att bygga nytt hus eller byta ut ett äldre energisystem i din bostad, kan du också få hjälp att finna den mest effektiva lösningen.


Monter: J16